Η Intercatering ετοίμασε το «Ελληνικό Πρωινό» της εκδήλωσης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Φεστιβάλ Γαίας Αττικής Νέα Θεσμοφόρια

Σε μια μοναδική εκδήλωση στον πανέμορφο χώρο του Ble Pavillon, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, σε δημοσιογράφους και προσκεκλημένους του τουριστικού τομέα και της πρωτογενούς παραγωγής.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία μοναδική βιωματική εμπειρία, και να ανακαλύψουν την αξία της Ελληνικής – Μεσογειακής διατροφής και των προϊόντων της Αττικής, μέσα από την επιστημονική ματιά του Γεώργιου Μπόσκου, καθηγητή του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και διατροφολόγου.

Για εμάς στην Intercatering ήταν μεγάλη χαρά και τιμή, που επιλεχθήκαμε να αναλάβουμε το catering της εκδήλωσης αποσπώντας εξαιρετικά σχόλια από τους ειδήμονες καλεσμένους. Με τις συνταγές και τις δημιουργίες μας, συμβάλαμε ώστε να ξεδιπλωθεί αυτό το ιδιαίτερο γαστρονομικό ταξίδι στο Ελληνικό Πρωινό της Αττικής Γης με προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.

Εξάλλου στην Intercatering, έχουμε συνδέσει τις υπηρεσίες μας με τα τοπικά ελληνικά προϊόντα άριστης ποιότητας που μας βοηθούν να δημιουργούμε εξαιρετικά εδέσματα που απολαμβάνετε στις εταιρικές και κοινωνικές σας εκδηλώσεις. Είμαστε πάντα δίπλα στον Έλληνα παραγωγό, υποστηρίζοντας τις ελληνικές ετικέτες και φυσικά τις ελληνικές γεύσεις.

Η Εκδήλωση

Στην εκδήλωση, οι chef της ομάδας μας έδωσαν όπως πάντα τον καλύτερο εαυτό τους με ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις χρησιμοποιώντας φυσικά τα καλύτερα τοπικά προϊόντα και  δημιουργώντας εδέσματα που χαρακτηρίζουν ένα πλούσιο και θρεπτικό ελληνικό πρωινό αλλά και δεκατιανό.

Ταυτόχρονα στην εκδήλωση, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά του παραδοσιακού Ελληνικού καφέ στη χόβολη, να απολαύσουν βιολογικά αφεψήματα από βότανα της Αττικής, να δοκιμάσουν μοναδικά προϊόντα, όπως το φιστίκι Αιγίνης, το μέλι, το ελαιόλαδο, τα σύκα, τη παραδοσιακή λεμονάδα αλλά και να ανακαλύψουν νέες συνταγές από αγνά τοπικά προϊόντα.

Το Πρόγραμμα

Το «Ελληνικό Πρωινό» είναι το εμπνευσμένο πρόγραμμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος με στόχο τη σύνδεση του γαστρονομικού πλούτου της χώρας με την εμπειρία του επισκέπτη και την προώθηση της γαστρονομικής κληρονομίας του κάθε τόπου μέσα από ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο να ξεχωρίσει προϊόντα από την κάθε περιοχή.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, το Ελληνικό Πρωινό αποτελεί μία βάση πάνω στην οποία θα συνεχίσουμε να χτίζουμε προκειμένου να ενισχύσουμε την γαστρονομική ταυτότητά μας η οποία είναι θεματοφύλακας του πολιτιστικού στοιχείου και της παράδοσης της χώρας μας.

Ενώ η κα. Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ,  τόνισε πως είναι σημαντικό τα ποιοτικά, τοπικά προϊόντα μας να τοποθετηθούν σε κάθε στάδιο της ταξιδιωτικής εμπειρίας του επισκέπτη. Θα πρέπει να συμβάλουμε όλοι ώστε αυτή η θαυμάσια πρωτοβουλία να επεκταθεί σε όλες τις επιχειρήσεις διαμονής και εστίασης, σε κάθε κρίκο της αλυσίδας της ταξιδιωτικής βιομηχανίας.


Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.», κ. Ιωσήφ Πάρσαλης, ανέφερε χαρακτηριστικά πως η γαστρονομική εμπειρία του Ελληνικού Πρωϊνού που επικεντρώνεται στην αυθεντικότητα, συνεισφέρει οικονομικά στη τοπική κοινότητα και συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη με τη μείωση των εισαγωγών και μεταφορών.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 2023 | ΝΕΑ ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ

Το πεδίο συνάντησης πολιτισμού, τουρισμού και Αττικής Γης.

Τα Νέα Θεσμοφόρια Φεστιβάλ Γαίας Αττικής 2023 είναι μια μεγάλη γιορτή ανάδειξης της Αττικής Γης, πεδίο συνάντησης του πολιτισμού με τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα, που διοργανώνεται στην Αττική, από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «Νέα Μητροπολιτική Αττική», με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.  Με επίκεντρο την ενδυνάμωση της κοινότητας και τη βιώσιμη ανάπτυξη, το Φεστιβάλ φέρνει κοντά ντόπιους και επισκέπτες σε έναν αρμονικό εορτασμό του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος της Αττικής Γης και οικοδομεί ένα πεδίο συνάντησης της Αττικής γης και των προϊόντων της, του φυσικού περιβάλλοντος, της ιστορίας και της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς.